29 Mart 2015 Pazar

Sinemalarda Bu Ay/Kingsman & Gizli Servis

 Bir nevi kalburüstü James Bond parodisi olarak da değerlendirilebilecek olan Kingsman, Kick Ass'in yaratıcısı olan Mark Millar ve Dave Gibbons'ın yarattığı çizgi romandan beyazperdeye aktarılıyor. Filmde çok yetenekli, ancak işlenmemiş bir sokak genci olan Eggsy'nin (Taron Eggerton) çok gizli bir casusluk organizasyonuna kabul edilmesi ve organizasyonun çok zorlayıcı eğitim aşamalarından geçmesi konu ediliyor. Tam bu sırada sorunlu bir dahinin tüm dünyayı tehdit etmeye başlaması, işin şeklini değiştirecektir.














28 Mart 2015 Cumartesi

Kitap Tanıtımı /Angutyus Fedai

                                                                            Fedai

Eskiden böyle değildi bu işler,en sağlam fedaileri mahpuslarda bulurduk.Şimdi değişti.Fedai 
demiyorlar,güvenlik diyorlar.Sabıkası olmayacak diyorlar.Eğitim almış olacak,sertifikası olacak
diyorlar. Okumuş olacak diyorlar.

27 Mart 2015 Cuma

Kahve Keyfi & Kuru Kahveci Mehmet Efendi

Hiç bir zaman kahve delisi olmadım.Arada kendime mutluluk vermesi için güzel jestler yaparım :) O günlerden biri bugün kahveyi içerken birazda araştırma yapma fırsatım oldu. Sizlerle de paylaşmak istedim. 
Türk Kahvesi'nin en tanınan markası.19. yüzyıl sonlarına kadar Türk Kahvesi, çiğ çekirdek olarak satılıyor ve evlerdeki kahve tavaların da kavrulduktan sonra el değirmenlerinde çekilerek içilebiliyordu. Bu durum; Hasan Efendi'nin işlettiği baharat ve çiğ kahve satan dükkânın, oğlu Mehmet Efendi tarafından devralınmasına kadar sürdü.

26 Mart 2015 Perşembe

Tasarım Renkler /Matruşka &Filler &Renkler

Matruşka &Filler &Renkler

Matruşka, (Rusça: Матрёшка, telaffuz: [matriyoşka]) Rus yapımı bir oyuncak bebek türüdür. Ahşap el yapımı olan bebekler ortasından açıldığında başka bir bebek çıkar, onu açtığınızda yine başka bir bebek çıkar. Tek anne figürünün içerisinde iç içe yerleştirilmiş beş veya yedi bebekten oluşur.

Matruşka bebeklerin 1890 yılında Moskova yakınlarında bulunan Abrentsevo Malikanesi'ne ait Çocuk Eğitim Atelyesinde doğduğu iddia edilmektedir. Birçok meşhur ve yetenekli Rus sanatçı, yerel oymacılar ile birlikte Abrentsevo Malikanesi'nin sahibi Mamontov’un atölyesinde çalışmaya başlarlar. İsmini çok beğenilen bir bayan olan Matrioska'dan aldığı söylenir.

25 Mart 2015 Çarşamba

Cemal Süreya Soyadındaki y harfi nasıl silindi?

Cemal Süreya Soyadındaki y harfi nasıl silindi?



Yine günlerden bir gün öğretmenimin defterime Cemal Süreyya hakkında Bir hikaye yazmamı isteyince Bende  Muazzez,Sezai ve Cemal arasında kendimi okuyucu ve yazma kısmından bir yer edindim. :)) Veee Perde Açılır


23 Mart 2015 Pazartesi

Anahtarlık Yapımı



Gelin & Damat


Başlıktan aklınıza ne gelir bilinmez ama hoş bir anahtarlık yapımıyla sizlerin karşınızdayım. :))



1_Malzemeler : 

* Tül 
*Kurdele 
*Cadence boyaları
*Dantel 
* İnci boncuk
*Anahtarlık

22 Mart 2015 Pazar

Kişisel Gelişim/Doğan Cüceloğlu İletişim Donanımları

                                                       Güzel Akşamlar

Size bahsetmiştim biraz kendimle ilgili ben kursları severim kendimi geliştirmeyi yeni bilgiler edinmeyi, yeni insanlar tanımayı çok haşır neşir olmasam,da yine, de aktif bir insan olmayı seviyorum. Benim düşüncelerime göre birey kendini
her zaman yetiştirmeli yeni bilgiler öğrenmeli hemde belediyelerin ücretsiz seçeneklerinden faydalanmalı uzun zamandan beri kişisel gelişimle ilgili bekleyişim sonunda

15 Mart 2015 Pazar

Ahşap Boyama Çanta Yapımı

Bir Pazardan Gününden Herkese Selam :):)
Yine yeniden satırlarıma başlamadan umuyorum sınava girenler istedikleri başarıya ulaşırlar umut ettikleri her şey olması dileğiyle der hemen konuya geçiş yapabilirim :)
Ben  biraz kurs canavarı bir insanım.Nerede faaliyet varsa zıp zıp bir tavşan edasıyla kendimi dağ-tepe, düz-ova demeden, üşenmeden ,aktif  bir insan olarak, kendimi yollara vurabilirim ...ve beni gerçekten stresten, bütün olumsuzluklardan uzak tutan boyama,çanak ,çömlek yapımına 2 yıldır merak saldım.Bu annemin sehpası  ve ya  begenmediğim salonumun aynası olabilir.Her şeyi boyayıp başkalaştırmak ona hayat vermek,yenilemek inanılmaz mutluluk verir bana.Yaptığım objelerin daha bir canlılık katması da hem gelen arkadaşlarımın hayranlığı hemde güzel iltifatlarının beni  sevindirmesi ayrıca cabası. :)))
( yazar kişi böbürlenmekte)

14 Mart 2015 Cumartesi

Yagmurlu Mart Ayından Merhabalar

Güzel yağmurlu bir mart ayına hepinize selam ederim efem!!!
Nasıl ,ne şekilde yazacağımı bilmesem de çok,bir yerden başlamak gerektiğine karar verdim. İki çiziktirik atıp kendimce lafı da çok uzatmadan konuya gireyim,kendimi yaptıklarımı yaşadıklarımı gezdigimi ,tozdugumu, okudugumu aklınıza ne gelirse  bütün yaptıklarımı yazma ihtiyacı duydum.Sanki birileriyle konuşur gibi paylaşmak istedim bu yüzden kıyısından köşesinden bu aleme girdim. Beni de aranıza alırsanız çok sevinirim. Blogumun içeriğinde genel olarak oradan buradan hayata dair her şeyden az az bir şeyler olacak.Umarım beni severek takip edersiniz ve umarım bol bol yazı yazabilirim.Şimdiden teşekkür eder bloguma hoş geldiniz derim.
İyi akşamlar dilerim.

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz