26 Şubat 2017 Pazar

Sinemalarda Bu Ay / Geliş / Arrıval


Geliş filminin kısaca konusu : Gizemli bir uzay aracı ile iletişim kurmaya çalışan dil bilimcisinin hikayesine odaklanıyor. Louıse Banks,in Liderliğinde bir grup dil bilimci dünya üzerinde gizemli şekilde beliren uzaylılarla iletişim kurmaya çalışır. Fakat bambaşka bir dil kullanan uzaylılarla anlaşabilmek kolay değildir.

Mayısın Yorum Salı : Film için tam tamına bir baş yapıt diyemem. Ama  benim için vasatın altında,da değildi. Orta şekerli demekte yarar var diyorum. Film için
vurdu,kırdı,dövüş sahneleri beklemeyin. Diğer uzaylı bilim kurgu filmlerin tam tersine, Geliş  daha dingin, daha kafa karıştırıcı,bir bakıma biraz puzzle gibi..   

Gayet sakin tempoda yavaş yavaş 
ilerledi. Hatta bazı izleyicilerden durağan diye tepki alsa,da benim nezlimce.... 

Ben filmi izlerken sıkılmadım.Durağan,da bulmadım. Kendinizi filme adapte edebilirseniz aslında işin özünde çok değerli öngörüleri bulabilirsiniz.. 

Klişe olmayışı.  Hikaye ve özgünlük bakımından farklılıklarıyla benim için artı puanı kaptı...        

Louise (Amy Adams ) Uzaylılarla tanışma anındaki tepkileri, korkuları,heyecanı, mimikleri, kendini anlatma, ve beden diliyle bunları beyaz perdeye aktarımı gayet başarılıydı. İan Donnelly ( Jeremy Renner) ve 
Louise uyumları gayet yerindeydi.Müzik ve sahne uyumu gayet iyiydi.


Farklı bir bilim kurgu arıyorsanız Geliş filmini izleyin derim...


Gelelim Fasulyenin Faydalarına: Bu kısma gelirsem biraz konudan uzak bir iki satır 
bir şeyler karalamak istedim. Bunlardan ilki Bloguma çok fazla bu aralar 
uğrayamıyorum. Tabi bir kaç sebep var :))) Bitmek bilmeyen durum sallarım :) 

İkincisi ise Günümüzün maddesel anlamında devrin ve çarkın işleyişine 
göre ben, sen, o ,öteki, diğeri gibi  bu çark etrafında istemli,istemsiz 
debelenip dururken, Seni Özledim diyen....Arayan... Soran...Sevgisini, ilgisini,Üzerimden hiç esirgemeyen.... 

 Ahde Vefanın hala var olduğunu bana gösteren, Güzel Gezgin 
Jess,ime çok teşekkür ederim.......... 

     


32 yorum:

  1. Yorumundan edindiğim fikre göre Arrival filmi tam bana göre. Özgün bir konuya sahip olması filmi ayrı bir değerli kılıyor. Paylaştığın için teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet güzel zuhal Özgün evet ama dikkatli izle Ben iki kere izledim :))))) Dikkat gittiğinde dağılıyorsun istemsiz :))) Ben teşekkür ederim yorumun İçin Oscar,a aday film bu akşam kaçırma :)))

      Sil
    2. Bu akşam Oscar ödülleri belli oluyordu değil mi? En İyi Filmin hangisini merak etmekle birlikte özellikle Belgesel ve Animasyon birincilerini merak ediyorum. Hazırlık yapıp takip etmem lazım!
      Bu hatırlatma için ayrıca teşekkür ediyorum :)

      Sil
    3. Dijitürk varsa orada Canlı olarak yayın var :) Gece yarısı 4:30 da bende izlemeye çalışacağım :))) Ben teşekkür ederim yorumun için....

      Sil
  2. Ama ben ne diyeceğimi bilemem ki... yaa canımsın sen benim! Vefa demişken beynimde çağrışım yapan şey için bekliyorum. Orada sana sımsıkı sarılacağım güzellik. Sevmek illa bir insanla yıllarca tanıdık olmak değilmiş. Senle bunu tattım! İyi ki varsın Mayıs'im 🤗 seviyorum seni ama çokça! 💕🍀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam bu hafta inşallah aksilik çıkmazsa gidiyoruz :))) Bende seni severim sarılırım sıkı sıkı :)))) Her şey için teşekkür ederim sende iyi ki varsın :))))

      Sil
  3. 'Bu uzaylılar neden hep işgal derdinde?' diye düşünen bir ben için harika bir filmdi. Hele de zamanın algılanışının konuştuğumuz dile göre değişmesi teorisi beni benden aldı. Aksiyon severler bu filme bayılmıyor ama ben bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü hep beklenti vurdu kırdı haydaaaa diye gittiği için öyle aslında özüne bakıldığında verilmek istenen mesaj derinlerde.... Aynen sana katılıyorum Çok detaylara girmiyorum. İzlemek isteyenler için büyüsü bozulmasın :)))) Teşekkür ederim yorumun için :)))

      Sil
  4. Filmin konusu güzel gözüküyor. Ayrıca günümüzde, dünya dışı yaşamlar konusunda artan araştırmaları düşündüğümüzde benim kesinlikle izlemek isteyebileceğim bir film. Anlatım için teşekkürler. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorum için.. Bu gece Oscar var kaçırma derim izleme şansın varsa yarın iş yoksa tabi :)))) Geliş filmi de aday gösterildi diye biliyorum :)))

      Sil
  5. Bu film bir çok vlogger tarafından da önerilmişti merak ettiğim izleyeceklerim listesine giren bir film oldu.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzaylılar ve İnsanoğlunun Temasını nasıl yaratıldığı ve farkında lığın yüksek olduğu bir film
      tavsiye ederim :)) Teşekkür ederim yorum için...

      Sil
  6. Çok fazla yerde tavsiye edildiğini gördüm bu filmin. İzlemek şart oldu artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemelisin Biraz hakkı yendi ama artık bir tane Oscar aldı çok şükür diyelim :)

      Sil
  7. Geçenlerde Hikaye Kalpli Kadın'ın tavsiyesi ile izlemiştim filmi, kesinlikle bende tavsiye ederim. Gayet güzel bir bilim kurgu. Sonu biraz tuhaftı ama olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonu tuaf değildi aslında :)) Sadece tüm olanları görmekteydi ve o şekilde kabul etti aslında bile bile :))) Bu kadar tiyo vereyim istedim teşekkürler :) Yorum için geç dönüş oldu kusuruma bakma lütfen .....

      Sil
  8. filmi izlediğimde bir sürü alt metin bulmuştum :( oldukça sıkıcı da gelmişti bana buna rağmen. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra tercihler değişkenlik gösterebilir :) Bende iki kere izledim. Bazen sarmaz bazende içine çeker biraz zaman geçtikten sonra bir şans daha verirsin belki :))) 1 tane ödül kaptı Oscar,dan :)))))

      Sil
  9. Mayıs ben yazmıyor olabilirim. Ama aklımdasın :) şu filmide izleyeceğim izleyeceğim bir türlü izleyemedim.

    YanıtlaSil
  10. İçinde insan-uzaylı ilişkisi barındıran farklı bir filme benziyor. Afişini bir kaç yerde görmüştüm. İZlemiş, hissetmiş, beğenmişsin şekercağzım. Değerlendirmeye alalım o vakit. Bu güzel tanıtım yolculuğu için teşekkürler sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ağır bir tempoda gitse bile çok iyi film aslında bambaşka bir özgünlük var içinde tavsiye ederim Canım benim :)))

      Sil
  11. Not bırakamasam da uğradığımda olmayışın merak uyandırmıştı sinema paylaşımını okudum film ilgimi çekti emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Ben de internette izledim, çok değişik bir bilim kurguydu gerçekten, dil bilimcilerin o lisanı çözme uğraşları filan çok hoştu. Çok teşekkürler Mayıs'cığım. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Müjde Yorumun ve beğenin için Güzel filmler var :))) İnşallah en yakın zamanda yayınlayabilir im :)))

      Sil
  13. Ay bu filmin o kadar çok yorumunu okudum ki mayıs , inanamazsın , herkesler yazdı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahhahahah Nur İnan görmedim desem :)))) yazılanları :))) Vallahi Bir Haftada 6 üzerininde film izliyorum ama neden böyleyim Bil bakalım ????? :)))) Sen söylemeden ben söyleyim ağırım ağır :)))) Bir kaplumbağ bir ben işte :)))

      Sil
  14. Sevdigim konulardan. Zaman zaman sizlerde okudugum filmleri nette seçip izliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim derya :))) Tavsiye ederim :))) izlemelisin :))))

      Sil
  15. Bu arada seni takipte degilmisim hemen aldim 🙈🙈🙈

    YanıtlaSil

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz