28 Şubat 2016 Pazar

Rahmi Koç Müzesi

Evime çok yakın olmasına rağmen uzun süreden beri gitmek istediğim ama uyuşukluğumdan sebep gidemediğim Koç müzesine sonunda gittim. İlk önce size fiyatları belirteyim Tam: 15 tl Öğrenci 6 tl bence baya uygun ama takdir yinede sizin. 



Müzenin girişinde sola doğru bakarsanız sizi bir F 104 savaş uçağı karşılıyor hemen yanında Koçun kendi atölyelerinde yaptığı Osmanlı dönemine ait bir sebil ve müzenin ana binasına giriyorsunuz standart olarak hediyelik eşya bölümü var. Ama esas sürpriz içeride tüm orijinalliği ile sanki fabrikadan yeni çıkmış gibi duran antika otomobiller. Çok büyük bir otomobil tutkunu olmamama rağmen hayran kaldım, bolca fotoğraf çektim. içeride ayrıca çeşitli beyaz eşyaların dış kaportaları şeffaf hale getirilerek nasıl çalıştığını gördüğünüz bir bölüm var ilginçti...




Beyaz eşya bölümünü geçtiğimde ise inanılmaz güzellikte Dünya ve Başınızı kaldırdığınızda evrenin oluşumunu anlatan panoları hemen görmektesiniz.Bunun yanı sıra gayet akıcı yazıları bilgi edinmenizi sağlamakta.


Yine bilet satılan yerin hemen karşısında oyuncaklar Sunay Akının gibi çok fazla oyuncak olmasa,da ona yakın tarihi değeri yüksekolan oyuncakları gördüm. 





Tren maketleri derken birden kendimi sanki bir marinanın içinde buldum her yerde gerçekten çok hoş tekneler vardı hayran hayran izledim. Bir üst kata çıktığımda ise Atatürk köşesi var ve Rahmi Koçun şahsi köşesi.

Ana binanın hemen dışına çıktığınızda tüm orijinal korunmuş ve restore edilmiş tarihi tren ve tramvaylar var içine binip gezebiliyorsunuz bol bol fotoğraf çekin....

 Daha sonra yol üzerinde oturup hem dinlenebileceğiniz hemde bir şeyler içebileceğiniz otantik bir alan var. Bu alanın bir tarafında yenilenmiş bir 2 katlı Londra,nın sembolü olan otobüslerden var diğer tarafı ise eski bir kamyonun arkası büfe haline getirilmiş buradan satış yapılıyor. 




Her neyse biraz soluklandıktan sonra turumuza devam ettik. Eski model askeri taşıtlar ve eski eğitim uçakları, 7 kişilik bir yolcu uçağı ve 2. dünya savaşı sırasında Antalya açıklarına düşmüş denizden çıkarılmış olan devasa bir B 52 ağır bombardıman uçağının kalıntıları.


Sonra birden önünüze bir tank çıkıyor hemen yanında yine eski model 28 kişilik bir yolcu uçağı peşinden İstanbul Büyük şehir belediyesinden alınmış bir yolcu vapuru içerisi oyuncak müzesi haline getirilmiş onu gezmeyi tam bitiremedik görevliler saatin 5 olduğunu ve müzenin kapanacağını söylediler. 3 saat geçmiş ve biz turu                   tamamlayamamıştık zaman su gibi akıp geçmişti...

Daha gezilmesi gereken kocaman bir denizaltı vardı oysa neyse bir daha ki sefere kısmet.
Sonuç olarak herkese tavsiye ederim...

2 yorum:

  1. Bu müzeye vaktim olursa gitmeyi düşünüyorum. Fakat bu aralar yoğunluktan dolayı pek vakit bulamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde gitmem gereken çok yer var ama maalesef bu aralar gidemiyorum kaldım öylece :) Tavsiye ederim güzel yerdir :)

      Sil

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz