16 Nisan 2016 Cumartesi

Evlilik....

Selam..!
Bu gün değişik bir şeyler yazayım dedim. Baştan belirteyim yanlış anlaşılma olmasın ben ne bir uzmanım ne de her şeyi biliyor havasındayım. Ne de benim yazdıklarıma göre bir şeyleri yapın demiyorum. Ben sadece naçizane son 2.5 yılımı kaplayan bir konu hakkında yazmak istedim.

EVLİLİK..!

Bir kabus mu ? Yoksa bir peri masalı mı ? Bu konu da ilk olarak belirmek istediğim şey erkek ve kadının olaya bakış açısının tamamen farklı olduğu. Erkeklerin % 90 nı evliliğe asla hazır değildir. Türlü sebeplerle kaçarlar mazeret uydururlar veya kaçınılmaz sonu ertelemeye çalışırlar. Kadınlar ise tam tersi artık yetiştirme tarzımı dersiniz, Toplumun dayatması mı dersiniz, yaş ilerledikçe yalnız kalma kork usumu derseniz,  onu tam bilmiyorum ama 25 den sonra ziller çalmakta  hormanlar evlenmelisin diyor sanırım.  30 iseniz mahalle baskısı hiç bitmez taklamazsanız bile bir noktadan sonra kemanın yayları gibi sinirlerinizi bir hala kızı bir amca oğlu mahallenin çenesi düşük Ayşe teyzesi olur olmaz sözleriyle zıplatır.


Buraya kadar her şey normal. Birini seversiniz iyisi,doğrusu,yanlışıyla ve hayalinizdeki beyaz atlı olmasa bile ona yakınlığı bile turnayı gözünden vurdum anlamını taşımaktır. Tamam da onu ne kadar tanıyorsunuz.2.3.5.10 yıl ???? Flört etmek hiç bir şey Canlar aynı evi paylaşmadıkça hahayttt 

Nişan düğün dernek halaylar, ağlamalar tuzlu kahveler, nişan fotoları,takılar,çiçekler,saç baş, çeyizler aldın verdin ben seni yendim. Derken geldik çattık aynı evde yaşamaya sosyal medyaya aşkemmm kocacımm ömrüm bana cips almış benim için bunu yapmış zart olmuş gelmiş gitmiş kaçırmış naralarını okumaktayız. Hadi itiraf edelim kaçı doğru ? Tabiki evlilik güzel ama her an pekmezle tahin olamıyor insan arada tuzla karabiber olmalı çevreme baktığımda ise tabiki serzenişler ilk evliliklerde bocalama bir süre sonra evin temizliğini yapamıyorum yaeee çorap nerde daga kaçtı dağ nerde yandı bitti kül oldu kıvamları...


Tabi bu durum yine erkek ve kadın açısından tamamen farklı boyutlarda yaşanıyor. Erkeklerin çoğunluğu (belkide hepsi) düzen ve temizlik kavramından bi haber canlılardır. Eğer üniversite okumuş iseniz bekar erkek evinin ne olduğunu az çok bilirsiniz. Onlar evlilikte de o kıvamı yakalamak isterler bu da doğal olarak kadının cinnet geçirmesine sebep olur.

Erkek içinse kadınla aynı evde yaşamanın en büyük zorluğu kadının dır dırı sürekli ilgi beklemesi ve belkide erkeği kısıtlaması zamanın çoğunun onunla geçirmesini istemesidir.Bunun yanı sıra hallederiz boş ver olur aman çok kafana takıyorsun  rahatlıkta son noktalarda ayrı bir yazı dizesi çıkar 20 sayfa oynar oscar heykelini ellerine verebiliriz :)))) 

Bir de çok önemli bir faktör var ki değinmeden geçemeyeceğim. 3. kişiler her iki tarafın ailesi akrabaları veya yakın arkadaş çevresi. Eğer bu saydığım kişilerden bir veya birkaçı olaya müdahil olup provokatörlük yapıyorsa vay halinize. o zaman durum iyice arap saçına döner.

Bu kadar saydım hiç mi iyi yönü yok diyeceksiniz. Olmaz mı eğer doğru insanı bulduysanız ömrünüzün sonuna kadar size destek olacak en iyi arkadaşı da bulmuş oluyorsunuz iyi gün de de kötü gün de de. Buda insanı hem huzurlu hemde güvende olduğunu hissiyatını verir. 

Kendimden küçük anetkodlarda  
vardır. 



2 yorum:

  1. erkeklerin temizlik anlayışından yoksun olması ne yalan söyleyeyim beni korkuttu. Evliliğe dair en büyük korkum bu herhalde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rukiye Hoş geldin Hiç korkma bir süreden sonra alışıyorsun. Umuyorum titiz birine denk gelirsin Gelmezsen bile ilk başlarda biraz bocalama sonrası alışma yoluna girme durumları oluyor :)) Bir süre sonra senin sistemine oda uyum sağlıyor zaten :))

      Sil

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz