7 Temmuz 2015 Salı

Stephen Kıng / Kara Kule Serisi

Merhabalar...!
Bu gün size daha önce ilk iki kitabından özet geçtiğim Stephen King'in Kara kule Serisi 3, 4 ve 5. kitaplarını kısaca anlatacağım.
3. kitap yani Çorak Topraklar, silahşor gölgelerin hanımı ve mahkumu kendi dünyasına çekmiştir. Artık kara kuleyi arayışında yalnız değildir. Fakat hala büyük bir sorun vardır. İlk kitapta önce bizim dünyamızda ölerek silahşor'ün dünyasına gelen sonrada silahşorun Kara Kule arayışı için feda etmek zorunda kaldığı çocuk. Genç Jake. Çok zorlu bir mücadele sonucunda Jake kurtarılır ve ekip bu sefer tam olarak çorak topraklara doğru devam eder. Çorak toprakları aşmak imkansızdır. Çorak toprakların sınırında onları ya öldürecek yada bu büyük hiçliği aşmalarını sağlayacak bir şey beklemekte...


4. kitap Büyücü ve Cam Küre, Silahşor ve yoldaşları çorak toprakları aşmış ve Topeka'ya ulaşmışlardır. Burası artık orta dünya değil son dünyadır. Ve burada silahşor bu güne nasıl geldiğini şu andaki adamın nasıl oluştuğunu ekibine anlatır. Bu kitap silahşorun ilk ve tek aşkı Susan'ı anlatıyor. Orta dünyanın son günlerini babasının genç Roland'ı büyücü Martelden kurtarmak için bir görev vererek doğuya göndermesi. Burada silahşor ve iki geç arkadaşının başından geçenler. Hepsi Büyücü ve Cam Kürede.



5. kitap ise Calla'nın kurtları, Jake ve Eddie istemeden rüyalarında kendi dünyalarına geçiş yaparlar ve burada Tower Adında eski kitaplar satan bir adamla tanışırlar. Adam eskiden zengin bir aileden gelmekte iken şimdilerde elinde sadece bir arsa kalmıştır. Ve bu arsada bir gül vardır bu gül Kara kula midir. Yada Kara Kuleye açılan bir kapı. Sonuç ne olursa olsun Silahşor ve arkadaşlarının bizim dünyamıza geçerek bunu öğrenmeleri gerekmektedir. Onlar bu sorunu çözmeye çalışırken Callahan adında bir adamla tanışırlar. Eski bir rahip olan Callahanda bizim dünyamızdan buraya geçiş yapmış biridir. Şu an yaşadığı kasaba Calla'nın ise daha büyük bir sorunu vardır. Kurtlar.... Belirli zamanlarda ortaya çıkan öldürülemeyen bu atlı savaşçılar kasabaya baskın yaparak ikiz çocuklardan birini kaçırmakta belirli bir süre sonrada bu çocuklar akıl sağlığını yitirmiş olarak Callaya dönmektedirler. Kasaba halkı bir defa direnmeye çalışmış sonuç felaket olmuştur. Kasaba halkı bundan sonra kaderlerine boyun eğmiştir. Şimdi onlar için bir kurtuluş vardır. Silahşor ve arkadaşları.
Bu günlük bu kadar yeter sanırım kalan son 2 kitabın özetini de daha sonra yaparım artık şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz