18 Mart 2016 Cuma

Ben ve Müzeler

AloHaaaa 

      Açılış farklı olsun istedim.Hep aynı pilav olmasss  :)))) 

Bu hafta sonu kendimizi müzelere verdik aynı gün içinde hem Beşiktaşta ki Deniz Müzesine ardından da Topkapı da ki 1453 Fetih müzesine gittim. Fiyatları her ikisininde baya bir uygun Deniz müzesi 7 Tl fetih 1453 ise 5 Tl giriş ücreti alıyorlar.



İlk olarak deniz müzesinden bahsedeyim ilk girişte sağ tarafta Türk denizcilik tarihine adını altın harflerle yazdırmış şahsiyetlerin büstleri ve hayat hikayeleri var. Daha sonra Osmanlının son dönemine ait Çeşitli Padişahlara ait değişik ebatlarda saltanat kayıkları mevcut hepsi birer sanat şaheseri ve tarihi eser.




Yine Osmanlı dönemine ait savaş gemilerinin ön pruva ikonlarını da da bire bir görebilirsiniz. Üst kata çıkarken Osmanlının son dönemi Ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait Çeşitli savaş gemileri ve zırhlı gemilerin maketleri ve yanlarında özelliklerini anlatan kartlar göreceksiniz.




Üst katta ise Yine daha ufak ebatlarda Saltanat kayıkları ve Çeşitli Osmanlı Paşalarına ait kayıklar tüm orjinalliği ile korunmuş. Müzeyi gezmeniz fazla vaktinizi almıyor ama içeride ki eserler o kadar nadir ki başka bir yerde görme şansınız yok.




Gelelim 1453 Fetih müzesine buraya giderken hakkında çok fazla bir şey bilmiyordum. Biletlerimizi aldık içeri girdik. Görevli 2 kat aşağıya inmemizi söyledi her indiğiniz katta duvarlarda İstanbulun Fethi ile ilgili değişik yazılar ve resimler var vaktiniz varsa çıkarken okuyun derim. Neyse en alt kata indik sonra tekrardan yukarı çıkan bir merdiven ben ne saçma diye düşünürken birden bir ışık ve mükemmel bir kompozisyon. İlk gördüğünüz anda şaşırmamanız mümkün değil.




Yer altındasınız binanın içinde olduğunuzu biliyorsunuz ama sanki üzerinizde gerçek bir gökyüzü ve çevrenizde 560 yıl önceki İstanbul surları ve Fetih sahneleri var. 360 derecelik görsel bir şölen. Tüm detaylar düşünülmüş.Toplar,Savaşan askerler,Ağaçlar  Gerçekten eserin yapım aşamasında çok büyük emek harcanmış. Kesinlikle hala gitmediyseniz gidin ve görün derim...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz