17 Kasım 2016 Perşembe

Blog Camiasında Meşakkatli Yol......

Havanın soğuk ama kalplerin sımsıcak olduğu günlerden merhabalar :)) Şiir tadında yazmak istedim. Ama nerede... Benim,de canım var. Ben,de insanım. Ben,de şiir yazmak isterim. Yok o ulvi duygusallık bana uğramıyor. :)))) 


Uzatmadan bugünün gündem konusu Bloğunuzda kalkınma planları. Ne diyorsun Mayıs dediğinizi duyar gibiyim. Arkadaşlar özendim. Bezendim. Bende yeni blog açan arkadaşlarıma nacizhane öneriler sunmak istedim.Bunlardan bir kaçını sizlere şöyle yazacak olursam.....

Karar verip blog camiasına adımınızı attığınız anda apartman topuklu ayakkabılarla dik bir yokuşu inmeye başladınız demektir. Beylere ise kösele ayakkabı giyerek inecekler o yokuşu :))

Meşakkatli bir yola baş koydunuz artık.



Bunu size korkutup kaçırmak için söylemiyorum. Nasıl bir evladınız olur her daim ilgi ister. Bakım ister. Blogunuz varsa bir evladınız daha oldu demektir. Allah uzun ömür versin,bahtını açık etsin. İlgi ,alaka olmazsa olmaz kuralımız...



Öncelikle Blogunuzun temasından başlayın. Bizlerin gözlerini yormayan,okurken gözümüzü kısmayacağımız yazı karakterleri seçin. Bunlar sizin lehinize olacaktır. Mümkünse sade ve pastel tonlar seçmeye çalışın. Tema için gayet şık durmaktadır. 



Arkadaşlar kendinizi anlattığınız kısım yani hakkımda kısmına gatget ve widget açmayı unutmayınız. Şimdi bunlar nedir. Açılımını yap Mayıs diyorsunuzdur. Blogun sağ tarafında bulunan hakkımda,ziyaretçi defteri,izleyiciler, sosyal hesaplarım olduğu bölümlere isim olarak gatget veya widget deniliyor. Türkçe,side Eklenti olarak kabul edilir. 



Hakkımda kısmına kendinize ait küçük doneler verebilirsiniz. Örnek: Siz kimsiniz. Nelerden hoşlanırsınız. Hobileriniz,hayata karşı duruşunuz. Şiir,düşünce, duygu ve fikirlerinizi anlatırsanız arkadaşlarınıza sizinle ilgili fikir sahibi olmasını yardımcı olursunuz. 



Ziyaretçi defteriniz mutlaka olmalı.Yazdığınız konulardan bağımsız size bir şeyler sormak 

yada selam vermek isteyenlerin uğrak mekanıdır orası. Okuyucunuza bunu çok görmeyiniz.



Arkadaşlar en büyük hataların başında ne istediğini bilememekten kaynaklı yanlış yazılan yazılar. Siz neleri seversiniz? Bunu lütfen düşünün. Ve ona göre kendinize bir sekme açın. Sekme nedir? Blogun üst tarafında Dök içini rahatla, Kitap yorumları, Alışveriş, İzledim gibi bölümlere sekme denilir.


Bence kişisel blogcu Zevk aldığı,Deneyimlediği,Hoşlandığı durumları yazmalı. Yemek yazmalıyım Anılarımda olsun..Siyasi olsun. Dini yazmalıyım. Gezide olsun.Dizide olsun.Kore ile ilgilide olsun. Hobilerim,de olsun. Edebiyatta olsun. Kişisel gelişimde olsun. Bunların hepsini isterseniz. Çıkmaz sokağa anında giriş yaparsınız.


Arkadaşlar bir büyük hata daha lütfen ve lütfen istirham ediyorum. Bir arkadaşınıza gittiğiniz. Arkadaşınızın yazısını okudunuz. Yorum kısmına yazınızı yazdınız.

Sona doğru bitimine Link paylaşmayınız. Çünkü gittiğiniz kişi bir emek harcıyor.

Yorum kısmında bir link siz ne hissederseniz ??? 



Gittiğimiz arkadaşımızın takipçisi on veya yüzlerce, binlerce olabilir.

Hepsinin emeği,zamanı,düşüncesini bu işe yoğunlaşıp yazıyorsa... 

Hakları sizin kendinize ait   linkiniz  olmamalı ..... 

Şık bir duruş olmadığını düşünüyorum Emeğe Saygı,Saygı,Saygı  



Yenisiniz takipçiler gelmez diye düşünmeyin. Facebook, Topluluk, Instagram, Facebook,ta

Bloger dernekleri çok fazla hepsine yazılarınızın linkini atabilirsiniz. Çekiliş ve

Mim durumları bunlarda Blogunuzda ziyaretçi 

çekebileceğiniz noktalar. Bloger arkadaşlarınıza bol bol ziyaretlerinizde bonus olarak geriye dönüş olacaktır.   


Veeeee Size yazdıklarınıza saygı çerçevesinden yorum yapanlara 
asla cevapsız bırakmayın.  Hele okuyup yayınlayıp cevap yazmıyorsanız
İlk eksiyi aldınız demektir. Emin olun benim ilk 
baktığım yazıdan sonra yorum kısmı...


Beni sormayın ben kötü öğrenci bu konularda kötü öğrenci kısmı Mim,durumları  Beni örnek almayın. 


Takipçileriniz zamanla oluşacak hemen ilk günler yüzler binler beklemeyin.

Sabır.... Sabır... Sabrın sonu selamet... 

















8 yorum:

  1. Maaayıısss öğretmenim çok şey var öğreneceğim bana da bir el at 😄. Yananına gelmek istiyorum ben de 🤗. Çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık. Ben de 9 ay oldu başlayalı daha öğreneceğim çok şey var öğretmenim olurmusun 😊.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs şuanda yeni eklenen şablonları öğrenmeye çalışıyor. Saolsun Öyle Güzel yapmış ki Google bayıldım. :( Yorumlar gitti ayrı... Bende öğreniyorum canım ya sürekli bir şeyler değişiyor yeni eklenenler bir çok şey Daha fazla çabaya sarfettiriyor insana neyse Sana,da el atarım Teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  2. ya eveeet dün akşam bakmıştım hiç yorum yoktu alla alllaa evet yaaa güzel yazı bu bi dee bloguma koyayım daaaa özellikle yeni arkadaşlarımız faydalansın tabiiii de miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma başıma gelenin Sistemi öyle bir değiştirdiler ki Çık çıkabilirsen işin işinden hepsi iç içe Teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  3. Başlangıç içinde olanlara güzel tavsiyeler.. Yazınızın emeğine yorum yapmadan olmazdı:)

    YanıtlaSil
  4. sevgili mayıs ben saldım bak burda da yazdım :)))

    http://karpuuz.blogspot.com.tr/2017/01/bi-merhaba-diyim-dedim.html

    YanıtlaSil

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz