7 Aralık 2016 Çarşamba

Jean Christophe Grange / Sisle Gelen Yolcu / Kitap Tanıtımı


Birazda kitap okumak lazım diyoruz. Daha önce de bahsetmiştim Jean Christophe Grange adamın hayranıyım. Üslubu kitaplarının akıcılığı dozajında verdiği gerilim derken tüm kitapları birbirinden güzel. Bu gün size aslında yeni olmayan ama benim yeni okuduğum bir kitabından bahsedeyim, Sisle gelen yolcu.





Kitabın konusuna geçmeden önce bazı şeyleri belirteyim bu benim gördüğüm yazarın en kalın kitabı 600 küsür sayfa. Neyse ben okumaya başladım kitap ilerlemiyor arkadaş. Bende mi bir sorun var yazar mı kendini bozdu gibi düşüncelerin arasında 3 sayfa 5 sayfa okuyarak ben bu kitabı elimde bir 10 civarı gezdirdim. Birde kötü bir huyum var bir kitaba başladığım zaman ne kadar sıkıcı olursa olsun bana hiç hitap etmese bile illa ki bitiririm.




Sonuç olarak yaklaşık 150 sayfa okudum ortada pek bir şey yok kitabın içine giremiyorum. Sonra birden olaylar bir hızlandı anlatamam size. Ben resmen kitabı elimden bırakamadım. Konu bir kere o kadar ilginç bir hal aldı ki. Söyle örnek vereyim saat 02:00 gibi yatağa yattım elimde kitap planım 10 sayfa okurum uykum gelir yatarım idi. İşte olayın başladığı yere gelmişim tam en son sabah ezanı okunuyordu ben hala acaba biraz daha okusam mı modundaydım.



Kitabın konusuna gelecek olursak. Mathias Freire kendi alnında başarılı bir psikiatristtir. Bir hastasıyla yaşadığı sonu hastasının intihar etmesi ile sonuçlanan kötü bir olaydan sonra tası tarağı toplayıp Bordeux'a yerleşmiştir. Hayatı çok monaton ve sıradan geçmektedir. Bir gece telefonu çalar arayan polistir. Bir cinayet mahallinde alinde kanlı bir telefon rehberi ve İngiliz anahtarı olan devasa bir adamın bulunduğu ve admın hafızasını kaybettiğini bildirir. Polis adamı Freirenin kliniğine yatırmak istemektedir.


Bu sırada cinayet mahallinde genç baş komiser Anais Chatelet ilginç cinayet mahallini incelemektedir.

Kurban aşırı doz uyuşturucu verilerek öldürülmüş evsiz biridir. İlginç olan ise kurbanın başına içi oyulmuş gerçek bir boğa kafası geçirilmiş ve bu şekilde bırakılmıştır. Minator gibi...


Polis ve psikologun yolları bu cinayet davasında kesişir. Ve olaylar hiç beklenmedik bir yöne doğru kayar.


Yukarıda anlattığım kısım aslında sıkıcı olan kısımdı. Spoiler vermemek için can alıcı kısımlara özellikle değinmedim. Ama eğer biraz sabredip kitaba devam ederseniz harika bir hikaye sizi bekliyor.

28 yorum:

  1. Grange'in uslubuna dair cok sey duydum ve elimde bir kitabi var. Hala okuyamadim. Gerilim romanlari okumadim neredeyse hic cunku. Bi onyargim var sanirim. Ama okuyacagim insallah. Guzel bir tanitim olmus ayrica. Kaleminize saglik. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerilim polisiye seviyorsanız şayet güzel ama gerçekten sevmek gerekiyor Bende romantik sevmem mesela çokta okuyamam Teşekkür ederim :))

      Sil
  2. Sıkıcı dediğin yer bile heyecan kokuyor aslında Mayısçım. Bak şimdi ben o devasa adamı merak ettim. Boğa kafasını da şöyle bir gözümün önüne getirince ürktüm bir. Ben de bir kitaba başladıysam eğer nefret bile etsem bitiririm. Yoksa içim rahat etmiyor. Hayatımın en büyük işkencesi diyebileceğim kitabı Halide Edip Adıvar'ın Son Panayır kitabıydı ki yine de bitirdim bittiğinde neredeyse lokma döktürecek duruma gelmiştim :). Artık sen düşün ne kadar sıkılmışım =). Anlatımına sağlık yine ne güzel anlatmışsın. Bak bu sefer tosbiklik yapıp geç gelmedim bunu da belirtmek istedim :) Sevgilerimle 😍❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ben maalesef O tasbağların başı olarak neredeyse 1 ayı tamamlayacakmışım Yazan kişi utanmadan birde yazıyordu :) Pişkinliği ele almıştı :) Mazerette sunmuyor du :) Fenaydı fena :) Lokma değilde en sevdiğim mevlüt pilavıdır. :) Töbe tövbe ama lokmadan daha makbule geçer hani Tavuk üstü nohut yanında acı biber nereden geldim nereye getirdim konuyu belirsiz hahahahah Zehracım Canım nohutla pilav çekmiş :) Buradan bunu anladım ben teşekkür ederim yorumun için Geç döndüm beni mazur gör ... Bihtergilim

      Sil
    2. Geç cevap vermiş olmana bişey demiyeceğim de baş tobığa bu yoruma pilav, nohut, tavuk ne ara nerden geldi yahu 😂😂😂

      Sil
  3. Konusu ilginç.Fazla gerilim yoksa okunabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size göre değil :) Siz çok sevmiyordunuz bu tarz kitapları :)

      Sil
  4. garange nin tüm kitaplarında böyle oluyo. kitaba ilk 150 sayfa da giremiyorsunuz. sonrasında da bırakamıyorsunuz :) baştan neden sıkıyo anlamıyorum ama tarzı harika :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Granjın üslup,u sert Zaten kimseye kolay bir şey vadetmiyor. O kısmı beni kendine çeken :) Ben kabul ettim onu her haliyle teşekkür ederim yorumun için....

      Sil
  5. grange'in sadece ölü ruhlar ormanı kitabını okumuştum. ama beklentim daha yüksekti sanırım bende biraz hayal kırıklığı yarattı. ama polisiye, gerilimsever biri olarak diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum:) kaleminize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni sardığı için :) Grange Ben seviyorum sıkılsamda bazen okuyorum yinede :) Teşekkür ederim yorum için...

      Sil
  6. Grange zaten benim adamım okumadığım çok az kitabından birisi de bu. Sen ilk başlarda sarmadı diyince korktum bir tereddüt ettim yazının ortasında sabah namazını duyunca bir an temin edip okuyasım geldi. Bende de öyle huy var ki sıkıcı da olsa başlayınca bırakamıyorum kitabı. bunu o zaman hayli hayli bitiririrm. Bu arada seni mimledim. Mim yazısına sayamdan ulaşabilirsin. Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al benden de o kadar bitmesi lazım öyle veya böyle bitmeli değişik bir huy :) Bitirirsin bir yerden başla teşekkür ederim yorumun için....

      Sil
  7. İlkay bende bayıyı merak etme :( Bazıları ittir ittir Tabi benim birde çok gerilim okuduğum içinde olan var Hemen dayıyorum komediyi Aynı durumdayız ama bitirmeliyimde garip haller :) O ben teşekkür ederim yorumun için Oku bak bakalım beğenecek misin...

    YanıtlaSil
  8. Gerilim polisiye okumaya başladım şu aralar ama tercihimi tess gerritsen den yana kullanmıştım. Bir sonraki okuyacağım kitabı siz belirlediniz sanırım :)

    YanıtlaSil
  9. Bu yazarı pür dikkat okumalı sanırım. Adamın vizyon geniş okurun da bunu bilerek okuması gerekir bence. Bir de 600 sayfa konusu var ki hiç bahsetmiyorum bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sorma farklı zaten Grange kimse tek düzey diyemez Zor ama her kitabı ayrı güzel :)) Teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Kitap yorumcularına her zaman hayran duymuşumdur onlar hem okuyup hem kitapları yorumlayan eliştiren güzel insanlardır hep gözümde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa teşekkür ederim çok naziksiniz :) Mutlu oldum. Elimden geldiğince yorumlamaya çalışıyorum. Çok iyi değilim. Ama Grange bir başka seviyorum :) Yorum için tekrar teşekkür ederim :)

      Sil
  11. grange'nin alışılmış tarzından biraz uzak olmakla birlikte severek okuduğum kitaplarından oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ama ben bağımlısıyım öylede böylede okuyorum :)

      Sil
  12. Canim en çok sevdiğin yazara dair hayal kırıklığına uğramamana sevindim;) Bir mitoloji sever olarak, sayende"minotor"un anlamını yeni öğrendim.Çocukken Agatha Christie'nin "Ve Ayna Kırıldı" kitabından beri polisiye-gerilim okumadım.(O zamanlardan geliyor aynalara merakım galiba;) Ama heyecan ve merak uyandırdı bu kitap.Teşekkürler canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim tamamen sonunda zaten gerilim yazarları olarak sahneye atlayacağız benim bu sevgim nereden geliyor acaba :)))) Teşekkür ederim yorumun için Canım ....

      Sil
  13. Ben gerilim severim kitapta 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunda yanıma bir yandaş buldum :) Teşekkür ederim derya yorumun için...

      Sil
  14. İlk girişi okurken birden korktum. Nasıl olurda Grange'ın bir kitabı kötü olabilir diye düşündüm. En sevdiğim yazarlardan olur kendisi :-)) Bu kitabını henüz okuyamadım. Ama anlaşılan okunacaklar listesinde öne alınacak.. teşekkürler :-)

    YanıtlaSil

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz