5 Mart 2017 Pazar

Sinemalarda Bu ay / John Wick / John Wick 2 / Seri Filmi



Mayıstan İnciler : Biraz değişiklik olması iyidir. İlk öncelik dizinin konusuna öncelik verirken şimdi tam tersini yapmaya karar verdim. Jhon Wick (Keuna Reeves) filmi seri filmidir. Bunu sizlere baştan belirteyim ki Kim ? Nedir ? Ne oluyor ? Film mi izlerken afalla mayın. Serinin birincisin,de Jhon Wick eski bir kiralık katildir. Hayallerindeki kadınla tanıştıktan ve evlendikten sonra tüm pis işleri bırakır. 5 yıllık evliliğin sonunda karısı ölür o öldükten sonra kocasının yalnız kalmaması için bir köpek bırakmıştır.

Ancak karısından son hatıra olan köpeği de arabası,da saldırıya uğradığı anda ölür. Tek dostu arabası ve köpeği elinden giden Jhon Wick çıldırır. İlk bu saldırıyı kimlerin yaptığını bulur. Eski patronun oğlu olduğunu öğrendikten sonra intikam serüveni başlar. Buraya kadar her durum güllük gülistanlık dimi ??? :))) 


İşte serüven bu saatten sonra başlar. Konu ve kurgusu orta diyorum. Orta dememin en büyük etkeni Konunun klişe oluşundan kaynaklıdır. Bazı yorumlarda Cüneyt Arkına benzetilse bile bence o kadar değil demekle yetiniyorum. Tür olarak gerilim aksiyondur. Zaman dilimi 96 dakikadır. Filmin Kadrosu sırası ile ( Keuna Reeves, Willem Daofe, Bridget Moynahan Ian McShane  ) 

Konuşma ve diyaloğ kısmı çok fazla mevcut değil. Daha çok adamları haklamakta olan Jhon Wick gördüm. Yine yeniden Keuna Reeves tek başına yürüyen cooll ilan ediyorum. Keuna Reeves 52 yaşında olmasına rağmen hüznü,öfkesi,ara ara duygusallığı sen nasıl bir şey sin yaaa....  Of off adam taş taş dağılabiliriz  Millet !!!! Sırf onun için bile izlenir diyebilirim. Adamı övmekle bitiremedim. :))))) 



Genelde beylere film daha çok hitap etse,de benim gibi bol aksiyon ve dövüş sahnelerini severler içinde ideal. Film izlerken mantık hataları mevcut azcık görmezden gelirseniz  hafta sonu için güzel seyirlik bir film diyebilirim. 


John Wick 2 ise : Artık emekliye ayrılmış John Wick.  Mafyadan ve öldürmekten uzaklaşmış. Yeni köpeğiyle sakin bir hayat yaşamak ister. Eski bir ortağının sayasende yine istemediği ve tehlikeli olayların ortasında kendini bulur.   
John Wick bu kez İtalya'nın başkenti Roma,da son derece güçlü çetelerle
tek başına mücadele edecektir. 

Mayıs tan İnciler : İtalya olması ve görsellik, tarih,konum, atmosfer kameralarının çekim açılarıyla gayet  iyiydi.  Filmin ilk araba sahnesi,kalem sahneleri,  beni benden aldı. Keuna Reeves yine coll, yine soğuk, ve bir tık daha acımasız olarak gördüm. Son sahnesinde bunu çok fazla belli ettiğine inanıyorum.    

Dövüş,silah ve ikili kavga sahnelerinin çekim açılarını başarılı buldum. John Wick nam-ı değer Keuna Reeves dövüş sahneleri,atış talimleri  için bizzat kendisi eğitim alıp,  fazla dublör kullanmamış.  
Senaryo bakımından yine orta diyebilirim. Müzikler iyiydi. Dövüş,teknik sahneleri,detaylar çok iyiydi. Aksiyona Dövüşe doyuyorsunuz. Merak etmeyin.  İlk kadrodan yani bir,den  John Wick 2 kadrosu çok daha iyi olduğunun kanaatindeyim.   

(Ruby Rose, Common, Riccardo Scamarcio,Laurence Fishburne,Ian McShane) Tür olarak aksiyon,gerilim,macera, Süre 122 dakikadır.
     
Totel kısmı değişkenlik gösterildiğinde 5 üzerinden 4,5 almış olup 10 sisteme göre ise 8,5 aldığını 
görmekteyim. Ben sevdim. Bol aksiyon severler ekran başına..... 












22 yorum:

  1. aksiyon filmlerini severim :)) Aklımda kalsın bizim küçük kardeşimle gideceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım kaçırmayın o zaman diyim İlkini internetten izleyebilirsiniz :))) Teşekkürler yorum için...

      Sil
  2. İlk filmi izlemiştim, gayet güzeldi. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkincisi,de güzel tavsiye ederim :)))) Yorum için teşekkürler

      Sil
  3. 1. Filmin devam filmi değil o zaman. İlk filim de adam öldü arabasının yanında evinin önünde. Ama sevindim bu yazıya. :) Beklemiyordum çünkü. Görmemiştim de. İlk defa burda gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam filmi aslında :) Ölen sadece köpeği idi Kimden bahsettin anlamadım ama Jhon Wick söylüyorsan ölmedi Aaaa Çok mutlu oldum beğenmene elimden geldiğince daha çok yazacağım çok birikti film önerilerim :)))

      Sil
    2. Hatırladığım kadarıyla filmin başı ve sonu aynı sahneydi. Wick arabada eli yüzü kanlı bir şekilde elinde telefon karısıyla çektirdiği fotoğrafa bakıyordu. Son sahnede ise aynı olay ve devamında arabadan inip yere yığılıp arabasına yaslandigini gösteriyordu. Yanlış da hatırlıyor olabilirim. Ben öldü sandiysam eğer. :)). Aslında pek film takip eden biri değilim ama bu adamın filmleri bir başka. Bende bu adam var diye izledim. İlk izlediğim filmi Matrix ti kaç sene önce. :)

      Sil
    3. Sen tekrardan başla ve bir ve iki olarak izle beğenirsin o sahneler mevcut ama John Wick aslanlar gibi meydanlarda :) Matrix baya oldu gibi sanki uzun yıllar gibi :)))))) Bende Keuna Reeves hayranlığım İnsanı yönleri,de mükemmel hayranım bu adama :))) Kaçırma filmi izle

      Sil
  4. Demek ki bazen oyuncu filmin önüne geçebiliyormuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncu geçmez filme,de Hayranım ben Keuna abimize ama hayran olunmayacak gibi değil İnsanı yönden de iyi biri :)

      Sil
  5. Keanu Reeves hem oyuncu olarak, hem özel yaşantısı ile beğendiğim bir oyuncudur. Filminden bahsedince tebesüm ettim. Bu ara filmler senden sorulur sevgili Mayıs :) En son sinemaya sanırım senden önce ben için gitmiştim. Epey ara vermişim. Heveslendirdin beni canım benim. Bu film izlenir ;) Güzel anlatımın için sağolasın.
    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın ya Çok izliyorum evde,de çok izliyorum vallahi bende bilmiyorum bu aralar ne oldu bana :)) Seviyorsan güzel Aksiyon bol olup dövüş sahneleri çok var ben sanırım biraz aşırı seviyorum bu vurdu kırdı yı kesin ben önceki hayatımda erkek çocuğu dum yada gezenti var bir anormallik bende hahahahahhahha Teşekkürler yorumun İçin Cansın

      Sil
  6. Keanu Reeves ,ilk göz ağrımdır.İlkokul dönemimde evde Tv yoktu.Amcamlara gittiğimizde Matrix(dvd) flmini izlemiştik.Tabi filmdenne anladın onu hiç sorma 😝 ,neyse ilk tanışıklığım öyledir ve hala da yeri ayrıdır.Bu filmi de çok görüyordum bu ara,bol ekşın kan falan iğrenmem yeter ki başrol taş olsun😎

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ozaman kaçırmayın izleyin derim. Aslında Her ikisinde duygusallık mevcut ama tabi çok derinlerde Eşinin ölümünün acısını İki duruma anlam yüklemesi Köpeği ve arabası mesela Çok tatlı bende çok seviyorum. Filmlerinin bir çoğunu izledim. İnşallah benim gibi sevenler çokmuş hepsini yazarım bende :))) Teşekkür ederim yorum için....

      Sil
  7. matrix filminden sonra hayran olduğum ve bir çok filmini de keyifle izlemişimdir. Fakat bu aralar iş yoğunluğundan dolayı takip edemiyorum. Fakat bugün kendime ödül verip önce ilk filmini sonra ikinci filmini izlemeyi düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyin bakalım severseniz inşallah :)) Teşekkür ederim yorum için....

      Sil
  8. Film güzel duruyor izlemek lazım. :)

    YanıtlaSil
  9. Çok sevdiğim filmlerden biri ve oyuncu. 2 ci filmi mutlaka izleyeceğim 👍 bir filmi daha vardı Constantin yalnış yazmadıysam. O filmi çok severek izliyorum her defasında. 2 ci cıkmadı bence. Çıkmasını isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygularınıza tamamen katılıyorum. Constantine 2 cisi çıkmalıydı.Doğru yazı merak etmeyin :)) Belki seri filmi olarak aynı tadı alabilir miydik o kısmı biraz düşündürücü Seri filmlerde hiç bir zaman ilkinin altında kalmamalı diye düşünüyorum. Yüksek olmalı Yorumunuz için teşekkür ederim :))

      Sil
  10. Bir dakika bu köpek ikincisinde hayata mı döndü :D
    Birde mayıs ilkini izlemedem ikincisini izlesem arada kopukluk olur mu , ikinci daha cazip geldi de bana ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır Köpek Hayata dönmedi Yine yeniden kendine bir köpek edindi... İzleyebilirsin ikincisini de Seversen belki 1 de izlersin Bende izliyorum öyle boşver gönlüne göre takıl :)) İzle izle güzel bak Aksiyon Dövüş seversen izle Nur Yoksa sevmiyorsan açma bile :)))

      Sil

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz