20 Mart 2017 Pazartesi

Sinemalarda Bu Ay / Sully

Sulyy konusu: Pilot 'Sully ' ve yardımcı pilotu Jeff Skıles New York,tan havalanırlar. Havanalı daha bir kaç dakika olmuşken bir kuş sürüsüyle çarpışırlar ve motorlar teker teker durmaya başlar. Çaresiz iki pilot hızlı bir karar vermelidir. Sully, uçağı şehrin ortasındaki Hudson nehri'ne indirmeye karar verir.

Mayısın filmle ilgili yorumu : İlk yönetmeninden başlarsam. Efsanelerin efsanesi Clınt Eastwood,dur.

Oyuncular ise Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Lınney,Autumm Reeser, varın düşünün filmin güzelliğini. Film gerçek bir hikayeden alınmış, biz sinema severlere sunulmuştur. Filmin başları biraz duragan gibi görünse,de bana hiç öyle gelmedi. İleri geri zaman durumlarında,ki Tom Hank,s performansı göz dolduruyordu. O uçağın havalandıktan sonraki çarpışma anında,ki,soğuk tavrı, stres,155 yolcunun sorumluluğu, kule ile aralarında geçen konuşmaları, izlemeye değer olduğu düşünüyorum. 

Vizyona giriş tarihi Eylül 2016 dır.

Tür :Biyografi, Dramdır 

Süresi: 96 Dakikadır

Total olarak beğenisi 7,5 8,0 arası değişkenlik göstermektedir. 


Yan karakterler gayet iyiydi. Gerçek bir hikaye olduğu için hemen baktım. Araştırmacı ruhum yerinde duramıyor. Maalesef :)) Pilotun kule ile konuşmaları, 155 yolcunun tüm resimleri, Ve kurtulma anları, havacılık tarihinde bir mucize olarak nitelendirmesi efsaneydi. Chesley Sullenberger hayatını biraz daha araştırınca çok donanımlı bir pilot olduğunu algıladım. Savaş pilotluğu eğitimi almış, orduda uçmuş.

Kendisine ait emniyet (safety) danışmanlık şirketi var. Havacılık sektöründe bir çok yerde konuşmacı olarak aktif görev,de bulunmuştur.Planör (motorsuz uçuş ) pilotluğu da mevcuttur. En ünlü haber kanalları,ve talk show larada çıkmıştır. Sully filmi için bir şans verin ve izleyin derim....


20 yorum:

  1. Güzel bir filme benziyor.Bir de gerçek yaşamdan alınmış olması da ilgimi çekti.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Şu ara epey film izliyorum, kaptırdım kendimi.. Tom Hanks' in bu filmini üstünörü duymuştum, seyretmeye değer. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle izle izle bakalım hangi birini tanırım bilinmezlik sardı :)))) İzle beğenirsin :) yorum için teşekkür ederim

      Sil
  3. Basında okuduklarımızla gerçekte olayın arka planında neler olduğunu öğrenmek şaşırtıcıydı benim için. Evet biraz yavaş ilerleyen bir film ama ayrıntılara dikkat etmeye başladığınızda daha hızlı akıp geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında tüm güzellikler ayrıntıda tabi ağır diyenler çoğunlukta ama bakılsa tam bir mucize aslında O andaki iniş anı ile suya aslında tuzla buz olmaması imkansız Onunda araştırmasını yaptım çünkü :) Oda inanılmaz Teşekkür ederim yorum için :)

      Sil
  4. Ton hans fılmleri her zaman şahane oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seviyorum kendilerini bu filme bir şans tanıyın derim :) Teşekkür ederim yorum için...

      Sil
  5. Bu filmi atlamışım 🤔 hemen izleyeceğim! Gerçek hikayeye dayanıyor olması sa daha özel kılıyor belliki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Canım ya Hikaye gerçek tavsiye ederim bende çok film izliyorum ama yetişebildiğim kadar anca yazıyorum Çünkü çok fazla izliyorum beynim yandı artık :))))

      Sil
  6. O olayı çok iyi hatırlıyorum, tam filmlik bir hadiseydi. Filmini de izlemek isterim, çok heyecanlı olmalı. Çok teşekkürler. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Müjde yorumun için Ben çok hatırlamıyorum ama bende öğrendim :)))

      Sil
  7. Uçağın motoruna kuş girmesi olayını hatırlıyorum. Tüm dünyada ses getirmişti...
    Filme klişeymiş gibi yaklaşmıştım. Benzerlerini çok izledim çünkü. Gerçek bir olay olduğu için nasıl sonuçlandığını da biliyorum. Süpriz yok yani Sully filminde.
    Amaaa filmi oturup izlemeye başlayınca bırakamadım, bence durağan kısımlar da yoktu. Her saniyesini ilgi ile izledim. Bazı Amerikan filmlerinde kahramanları yüceltme şekilleri vıcık vıcık olur. Sully filmini bu açıdan kararında buldum. Aldığı puanı hak ettiğini düşünüyorum. Paylaşım için teşekkür ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senden güzel film için farklı bakış açılarını yakaladığın için Teşekkür ederim Zuhal :)))

      Sil
  8. Tom Hanks i severim. Amazon veya netflix e gelirse izleyeyim.

    YanıtlaSil
  9. Bu filmin ismini duymuştum, oldukça övgü almıştı, bu güzel öneriden sonra izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)))) Seversiniz muhakkak izleyin....

      Sil
  10. Ben bu filmi izlemedim ama niye izlemiş gibi hissediyorum acaba benzeri filmler mi var ki ^^ bu tam babamla izlenmelik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence babanla izlemelisin. Benzerini görmüş olman büyük ihtimal :) Nur ....

      Sil

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz