8 Mayıs 2017 Pazartesi

Gülten Dayıoğlu / Midos Kartalı'nın Gözleri / Kitap Tanıtımı

Midos Kartalı' nın Gözleri, tatil beldesi Bodrum kıyılarında başlayıp dünyanın çeşitli yerlerinde süren tarihi eser kaçakçılığa ilgili,heyecanlı bir serüven. Yer altında bulunan gizemli kral mezarları, insan eli değmemiş muhteşem hazineler..... Bu gizli hazinelerin  yerini bilen tek çocuk, kızıl saçlı Adem,in de içinde bulunduğu,  soluk soluğa izlenen bir serüven.  


On yaşında bir çocukken
Bodrum'dan tarihi eser kaçakçıları tarafından kaçırılan Adem, on yıl boyunca dünyanın değişik ülkelerinde süren,akıl almaz serüvenler yaşar. Sonunda 
zengin ve bilgili bir genç adam olarak görkemli bir yatla Bodrum,a döner....
Elbette yerini sadece Adem,in bildiği hazineyi soymaktan vazgeçmeyen eski hırsızlar da peşindedir. Ama Adem onlara öylesine şaşırtıcı bir tuzak kurmuştur ki...


Tarihsel değerlere ve ören yerlerindeki kalıntılara sahip çıkma bilinci veren bu 
romanı okuyan çocuklar hem sürükleyici bir serüvene katılıyor, hem de zengin bir kültür birikimine sahip oluyorlar..




Mayısın Yorum Salı : Gülten Dayıoğlunun ikinci kitabını okumuş oldum.10 yaş ve artısı da mevcut :)) Ben hangi sınırlamaya giriyorum. Orası belirsiz ama konudan sapmadan şunu söylemek isterim. Macerayı,heyecanı,sürükleyici,hareketli kitapları seven çocuklar için biçilmiş kaftan diyebilirim. 

Gülten Dayıoğlunun genel itibari 
ile yalın ve sıkmayan bir anlatım dilimi var. Bunu kelimelerde akıcılıkta rahatlıkla hissedebiliyorum. Kapak tasarımı içeriği,de benim nezlimce gayet başarılı. 


Çocuk Edebiyatı denildiğinde İlk aklınıza gelen Gülten Dayıoğlu olmalı. Onun ayakta alkışlamak ve tanımayı çok isterdim.  Daha ne duruyorsun. Kitabı okumalısın :)))))    

14 yorum:

  1. Gülten Dayıoğlu ile ilk tanıştıran ilkokul öğretmenimin hediye ettiği "Sıcak Ekmek"adlı kitaptı.Çok sevmiştim.Emimim bu da güzeldir.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet buda güzel hemde çok :))) Ben seviyorum Gülten Dayıoğlunu Kitaplıkta bulunmalı :)) Teşekkürler yorum için :))

      Sil
  2. Yazını okuyunca Gülten Dayıoğlu gibi bir yazarı hiç okumamış olduğuma hayıflandım doğrusu.İlk fırsatta alıcam çok teşekkürler canim bu güzel tanıtım için.Belki bu kitapla Doğa da daha bir sevebilir okumayı ;)
    Kocaman sevgiler Mayısımm....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğaya attım kitabın resmini :))) aslında sen enginarla ugraşırken ama şuanda Doğa yeni müzikleri keşfe dalmış durumda :)))) En yakında doğaya bir tane daha atayım kitaplardan :) Öperim severim seni çok çok sıkı sıkı sarılması bonusu olsun :)

      Sil
  3. Konusunu beğendikten sonra çocuk yada büyükler için farketmez hımm birde zaman uzun zamandır okumaya ihmal eden ben:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyleyim aslında :( Minik kitaplar hızlı gitmekte ama diğerleri hemen maalesef çabuk gitmiyor yada ben fazla ağırım :(( Okunacak kitap çok ama ben neredeyim belirsiz :)))

      Sil
  4. Sahaftan Gülten Dayıoğlu'nun Ganga adlı bir kitabını almıştım, o da çok güzel. Çocukken neden çok okumamışım bu yazarı diye hayıflandım, şimdi okuyacağım yine de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende keşke zamanında alsaydım Ama hiç bir şey için geç değil biliyor musun :))) Yeter ki okuyalım :) gelir arkası sıra her durum :)

      Sil
  5. Macera kitaplarını çok severim. Keşke okumak için zamanım olsaydı):...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En yakın zamanda olsun diyelim o zaman teşekkürler yorum için :)

      Sil
  6. Ölümsüz Ece gibi gözükse,de Aslında biraz barındırıyor. Bilmiyorum Okuduğum ikinci kitabı ve ben Gülten Dayıoğlunu sevdim. Her yaşta okunulur diye düşünüyorum :) Teşekkür ederim yorum için....

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle her iki yorumunuzu da geç görüp, geç cevapladığım için kusura bakmayın. Güzel bir kitap tanıtımı yapmışsınız, tebrik ederim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Kitap okuma alışkanlığı kazanmamı sağlayan yazardır Gülten Dayıoğlu. Hatırlamak güzel oldu.

    YanıtlaSil

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz