25 Mayıs 2015 Pazartesi

Vialand / Fatihin Rüyası

Bu gün size bu yıl keşfettiğim ama gerçekten daha önce niye gelmediğim dediğim VIALAND' ten bahsedeceğim. Fiyatlar bence uygun özellikle de yıllık kart alırsanız yetişkin için 124 TL bir yıl boyunca sınırsız giriş hakkı veriyor. Ama hafta sonları veya tatil günlerinde gitmenizi tavsiye etmem gerçekten çok kalabalık oluyor. Onun dışında hafta içi giderseniz sabah 1000 - 1800 saatleri arasında doyasıya eğlenebilirsiniz. Her yaşa ve her zevke göre değişik makineler atraksiyonlar mevcut. Ben size bu gün gerçekten beğendiğim 2 defa gördüğüm Fatih'in Rüyasını anlatacağım. 



İlk etapta sizi içeri alıyorlar karanlık bir oda da beliyorsunuz sonra bir sinevizyon'da önce İstanbul'un ilk kuruluşundan günümüze kadar olan tarihini izliyorsunuz. Akabinde bir çocuk Osmanlı dönemini ve Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u nasıl almaya karar verdiğini ve savaşın gidişatını kısaca anlatıyor. Kısa süren bu sinevizyon'dan sonra arkanızda kapılar açılıyor ve sizi botlara bindiriyorlar.


Bot hareket ettikçe İstanbul'un kuşatılmasından alınışına kadar önemli olayları kareleri hareketli maketler sayesinde bire bir yaşıyorsunuz. Örnek vermek gerekirse tam yanından geçerken bir top patlıyor topun ağzından dumanlar çıkıyor. Bence sahne düzeni gerçekten başarılı maketler hareketli ve sesli. Sizi sizden alıp 1453 yılına götürüyor...





Eğer Vialand'e giderseniz mutlaka görün derim. Bunun yanı sıra bir sürü değişik aktivite de mevcut.Ben hala tatildeyim :-))))) Fırsat buldukça yazmaya çalışacağım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz