2 Mayıs 2015 Cumartesi

Sosyal Sorumluluk & İçer de Çocuk Var

Biz Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı üyesi 24 kişilik bir gönüllü grubuyuz. Daha iyi bir toplum için ne yapabiliriz diyerek yola çıktık. Önce eğitim ve çocuk dedik. Bütün çocukların eşit eğitim haklarına sahip olması gerektiğini savunuyoruz.

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı olarak Kadın Ceza İnfaz Kurumunda anneleri ile birlikte yaşayan 0-6 yaş arası 400 kadar çocuk için bir proje geliştirdik. Bu çocuklar anneleri mahkum olduğu için ceza evinde büyüyorlar. Burada çıkan yemekler ile besleniyor, annelerinin yatağında uyuyor ve mevcut imkanlar dahilinde cezaevi bünyesindeki anaokulunda eğitiliyorlar. 
Biz de Türkiye'de bulunan Kadın Ceza İnfaz Kurumları bünyesindeki yaklaşık 400 çocuğun eğitim ve fiziki koşullarını iyileştirmek için Vakıf gönüllüsü olduk. Önce Bakırköy ve daha sonra Türkiye genelinde bulunan 8 Kadın Ceza infaz kurumundan, 7 sinde bulunan çocukların eğitim imkanlarını iyileştirmeyi hedefliyoruz.





Yeni öğrenmiş olduğum sizler lede paylaşmak istediğim bu yazım ceza evindeki kadın mahkumlarının çocukları için yapılan anaokulu projesi. Aslında onlarında dışarıdaki çocuklar gibi oyunlar oynaması, doğayı tanıması, özgürce yeşil alanda aktif olması, eğitim olarak aynı eş değer seviyeye gelinmesi için bir adım olarak nitelendirebiliriz.Çocukların demir parmaklıkların arkasında hiç arkadaşlarının olmaması,oyuncak ve eğitici kitaplardan yoksun olması, her koğuşta sadece bir çocuğun bulunması ilerleyen yaşlarda ergenlik ve gençlik dönemlerinde bu çocuklara inanılmaz derin yaralar açmakta ve çok olumsuz etkilenmektedirler. İstanbul Bakırköy ceza evinde başlayacak proje kapsamında, mahkum annelerin kaderini bu çocukların paylaşmasını engellemek ve bu çocukları gelecekte topluma faydalı birer birey haline getirmek amaçlı kurulmuştur. Ayrıca İstanbul Valiliğinden alınan izinle 4528'e ''çocuk'' yazıp gönderilecek SMS'lerle toplanacak 10 TL bağışlar ilk etapta hiç ana okulu olmayan ceza evlerine ana okulu yapımı, ana okulu olan ceza evlerinde ise mevcut olanların şartlarının iyileştirilmesinde, çocukların daha dengeli ve iyi beslenmesinde ve onlar için oyun oynayabilecekleri yeşil alanlar oluşturulmasında kullanılacak.Bence çok iyi bir proje elimizi taşın altına koyun derim... 




İ




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz