16 Mayıs 2015 Cumartesi

Kitap Yorumu/ Küçük Kara Balık / Samed Behrengi

Geçen hafta D&R içinde dolaşırken minik ince bir kitap gözüme çarptı, alıp baktığımda içeriği güzel olan aslında sadece çocuklara değil büyüklerinde okuyabileceği 52 sayfalık destanlar ve masallar adlı kitap denizin dibinde yaşlı bir balığın çocuklarına ,torunlarına, toplamda 12 bin balığa masal anlatmasıyla başlar.



Bir ırmakta annesin 10 bin yumurtasından hayatta tek kalan küçük kara balığın tek düze olan hayatını sorgulaması, ırmağın sonunda ne olduğunu öğrenmek için annesi ve komşusunun tüm baskıları , ön yargıları ve ısrarlarına rağmen oradan ayrılarak yola çıkması ve yolda giderken başından geçen maceraları anlatmaktadır. Yol boyunca korkulu rüyası pelikan ve testere balığına yem olacak mıdır ? Yengeç, kertenkele, kurbağalar ve diğer balıklar onunla mıdır? Gittiği bu yolda sonunda özgürlüğe ulaşacak mıdır ?Yoksa annesi mi haklıdır ? Belki de kendi hayatınızı ve yaptığınız seçimleri, insanların size olmaz yapamazsın dediği zaman bile kendi yolunuza gitmenizi veya gitmemenizi sorgulayacaksınız. Resimli baskısıyla sayfaları çevirdikçe gülümseyerek okuyacağınız bu kitabı çeviren Haşim Hüsrevşahi, resimleyen Mehmet Sönmez olup ben 2 saatte kitabı bitirdim. Sizlere de tavsiye ederim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz