12 Şubat 2016 Cuma

Kitap Tanıtımı / Çivisi Çıkmış Dünya


Bu gün sizlere Amin Maalouf'un Çivisi Çıkmış Dünya isimli kitabını tanıtacağım. Yazarın diğer kitaplarını okuduysanız ağırlıklı olarak Osmanlı coğrafyasında geçer. Tarihi gerçeklerle hayali karakterleri güzel bir şekilde harmanlayarak sürükleyici romanlar ortaya çıkarmıştır.




 Fakat bu sefer ki eseri roman değil deneme türünde bir yapıttır. Yazar Lübnan kökenli olmasınında yardımıyla Arap coğrafyasına hakimdir. Fransa da uzun yıllar yaşamasının verdiği deneyimle de batı dünyasının içindedir.


Yazar bu iki dünya arasında ki farklardan ve düşmanlıklardan yola çıkmış. Günümüz dünyasında artan ve tehlikeli boyutlara ulaşan medeniyetler \ dinler çatışmasını sorgulamış. Batının ve doğunun hem iyi hemde kötü yönlerini masaya yatırmış. Sonuçta 21. yüzyılın bu şekilde ki bir durumu daha ne kadar sırtlayabileceğini ve doğal kaynaklar, enerji, su ve hatta yiyeceğin tükendiğinde. İnsan oğlunu gelecekte neler beklemektedir.



Yazar alternatif gelecek senaryoları aramış ve kendince bazı soruların veya sorunların cevabını geçmişte bulmuştur. yazarın tarzının baya bir dışında bir eser olmasına rağmen gerçekten başarılı bir kitap olmuş okumanızı tavsiye ederim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz