14 Kasım 2016 Pazartesi

Sinemalarda Bu Ay / Doktor Strange


İlk önce şunu demeliyim ki, kesinlikle gidilip izlenesi bir film. Hiç tereddüt etmeden Doktor Strange gidin derim. Sinemaya şayet gidilmedi. İnternet'ten izleyin. Demokraside çareler tükenmez. Daha doğrusu Mayıs hepinize bir alternatif bulur. :))) 





Benedict Cumberbatch rol,unu hakkıyla oynamış hatta devleşmiş. Uzaya çıkarmış. Tilda Swinton da aynı şekilde o nasıl bir performans diyor insan izlerken. Chiwetel Ejiofor,Rachel Mcadams hakkını yiyemem onlarda üstün bir performans ile döktürmüşlerdi. Doktor Strange izlerken tempo hiç düşmemekle beraber hiç bir şekilde sıkılma olanağı sunmuyor. Görsel efektler,kostüm,makyaj, inanılmazdı.Büyü,mistizim,astral seyahat film içresinde bol bol işlenmişti. 3 Boyutlu olması ayrıca güzeldi. O efektlere normal izlemek yakışmazdı diye düşünüyorum. Canım görsellik ziyan olmasın. Konu akışı,ortası ve son kısmında birebir paralel gitti. Yani sonunda hüsran yok. Marvel filmlerinin içinde en enlerinde biri hepsinden daha güzeldi. Son tahlilde İzleyin izleyin izleyin derim....    

 
Filmin Özeti: Dünyanın en önemli beyin cerrahlarından biri olan Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) geçirdiği bir trafik kazasının ardından meslek hayatını  bitirmek zorunda kalmıştır.
Hem fiziksel,hemde mental olarak tedaviye ihtiyacı olan bu kibirli doktor, bir yolculuğa çıkar.
Bu yolculukta karşılaştığı Ancient  One (Tilda Swinton) Ona mistik dünyaların
kapısını açacak,sihirli ve paralel dünyalar yardımıyla onun yepyeni bir karaktere bürünüp
  hayatının değişmesine yardımcı olacaktır.






5 yorum:

  1. Bu aralar güzel filmler soluk almaya fırsat bırakmadan sinemalarda yerini alıyor. Aman nazar değmesin dileyelim.
    Tilda Swinton filmde özellikle merak ettiklerimden; Oynadığı karakter genelde erkekler tarafından canlandırılır.
    İlk fırsatta izlenecek... Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok fazla var yeni Filmler bende hangisini izleyeceğimi şaşırıyorum :) Teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  2. Mayısın alternatifleri en sevdiklerim 😄. Mayıs o kadar güzel anlatıyorsun ki bi ışınlanasım geldi filme 😄😄. Tamamdır yazdım bi kenara Aytül'ün de dediği gibi Mayıs dediyse biz de gideriz o zaman tosbağa hızıyla 🤗.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Güldürdün beni tosbağcım Yorumun için teşekkür ederim izle bakalım sevicekmisin :))) öperim yanaklarından....

      Sil
  3. Ben tosbağa hızında ilerlediğim için, yaklaşık 4 gün önce izledim filmi.Ama serde tosbiklik olduğundan, anca geldim yorum yazmaya ;)) Kızımla sinemada izleyebildiğim ilk fantastik film olarak tarihime geçti.Senelerdir animasyondan öteye geçememiştik ;) Mistik konulara olan merakımla, filmin aksiyon biçimi birleşince pek de güzel oldu, çok da güzel oldu.Teşekkürler Mayısım tavsiyen için.Paralel evrende yolculuk iyi geldi ;)

    YanıtlaSil

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz