18 Ocak 2017 Çarşamba

Fulsen Türker / Aşk Olsun / Kitap Tanıtımı

Fulsen,i diz üstü edebiyatının mihenk taşlarından biri olarak adlandırıyorum. Beni kendine çeken kısmı yalınlığı. Kalemi dolandırmadan, kelimeleri ve cümleleri israf etmeden. Samimi,içten,olduğu gibi. Hissettiği gibi yazıları okuyucuya aktardığını düşünüyorum. Zaten tüm okuyucu kitlesi bu doğrultuda söz birliği etmişcesine hem fikir.
Kitabı okurken hadi konuya giriş yap demiyorum. Garson mutlu içinde bu böyleydi. İkinci kitabı Aşk olsun içinde bunu tereddüt etmeden diyebilirim. Aşk Olsun kurgusu,karakterleri,performansı, gayet akıcıydı. Son kısmı. Vurucu darbe oldu bana..... 


Fulss,muz İstanbul,dan ege,nin  sevimli bir sahil kasabası olan Datça,ya kaçış serüvenini okudum . Fulsen,nin iç hesaplaşmalarını,hayatına yeni insanları aldıkça, yaşanan olayları,kasabayı,insanlarının hezeyanlarını,hüzünlerini,mutlu,mutsuzluklarını,aldatılmalarını,aldatmalarını okuyup şahitlik ettim. 

Kitap içersin,de okuduğunuz zaman anlaşılıyor,ki çoğu yerde. Kasaba hayatını ve metropol yaşamını,da sorgulandığını hissettim. 

Günümüzde şehir, metropol,de yaşayan bir çok insanın sorunsalı aslında. Yetişememek hissiyatı,koşturmak,acele etmek, kitabı okurken ara ara iç geçirip, Datça,da olsaydım??? Acaba hayatım nasıl olurdu?? Diye düşünmeden edemedim doğrusu. Aşk Olsun kitabını şiddetle tavsiye ederim.

Aşk Olsun,nun İçinden: Merhaba,ben Fulsen. Hatırladınız mı? İki hafta önce haritada
yerini bile gösteremeyeceğim şu tatil beldesinde mahsur kaldım. Hava muhalefeti 
yüzünden çocukların bile terk ettiği parkın ortasında hiç bir şeyim.Nerede kalmıştık?
Yok bir yerde kalamıyoruz çünkü hayat devam ediyor, güneş her sabah
doğuyor ve ben erken ya da geç bir saatte ama mutlaka uyanıyorum. Şimdi 
ben neyim biliyor musunuz? Hiç......


Aşk Olsun,nun İçinden:  "Datça,da yelkovanla akrebin hiç acelesi yoktu...Haftanın
dokuz güne,günün otuz altı saate çıkmasını talep eden İstanbul hayatım,koşar
adım geçen geçmişim intikamını almak istiyordu. Otobüs duraklarında,tarafikte,
bilet gişesi önündeki sıralarda, bekleme salonlarında benden çalınmış olan zamanları 
tek seferde tahsil etmiştim ama onunla ne yapacağımı bilemiyordum....       




   








23 yorum:

  1. Ben büyük şehirde yaşamayı seviyorum ya, kalabalığa karışıp kimsenin seni tanımaması ve aldırış etmemesini seviyorum, gerçi ben hiç şehir merkezinde oturmadım hep dağbaşlarında oturduk , belki de severim kasaba hayatını :D Şöyle bir sakin hayatta fena olmazdı şimdi , bilemedim şimdi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsinin farklılıkları var Nurum :) Fulsen Çok zeki okumuş kültürlü Beyaz yakalı bir iş yerini elinin tersiyle iten biri O şartlara nasıl geldi Hikayesi İse Garson ve Mutlu,da bulabilirsin O zaman anlıyorsun Onun ne demek istediğini :) Ve neden Kasaba neden orası diye tavsiye ederim Hiç sıkılmazsın :)

      Sil
  2. Ben kitaptan da yazardan da şimdi haberdar oldum sanırım :) Ama konusunu sevdim. Bu tarz hikayeleri okumayı seviyorum. Neden olmasın. :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş Tavsiye ederim. İki kitabı mevcut ikisi,de güzel ikisi,de akıcı şiddetle tavsiye ederim. Garson ve Mutluyu,da yazdım. Pişman olmayacaksın.... :)))) Okursan...

      Sil
  3. Hiç duymamıştım🤔 Edinicem, bu günlerde yeni kitap siparişi vercem zaten

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir kitaba benziyor gerçekten Alıntılarda Çok güzel sende çok güzel anlatmışsın Emeğine Sağlık Mayıs Yağmurum Sevgiler Aklımda kalsın bu kitap teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalsın aklında inşallah alırsın okumanı şiddetle isterim Canım :) Teşekkür ederim yorum için...

      Sil
  5. Oldum olası okumayı çok sevmişimdir 😃 tebrik ederim okurseverliğinizden dolayı.Konuya gelince Fulsenin ütopyası demek istiyorun 😃 malesef gün 24 saat,hafta da 7 gün 😁

    YanıtlaSil
  6. Fulsen Türker'i seninle tanımış oldum canim.Datça'ya gitmedim ama etrafında bolca bulundum.Tam bir huzur ve keyif bulma yerleri.Okuma süresince yapılan seyahate bile değer bir kitap belli ki ;)
    Teşekkürler tatlı güzel tosbiğim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın Ortanca :))) Gayet akıcı ve güzel içerisindeki ironiler yüzleşme ben oku derim :) Keyif alacağın bir kitap :) Teşekkürler tatlı kız :)

      Sil
  7. İşte tam benim istediğim hayat Ege de bir sahil kasabasında mahsur kalmak değil de gönüllü orada yaşamak :). Allah ömür verirse çok değil en fazla 10 sene sonra inşallah bunu gerçekleştireceğim. O zaman ortanca tosbağalarım bana ziyarete gelirsiniz ve denize karşı ne güzel kahvaltılar yapıp kahveler içeriz. Kitap okuma seansları yapıp kitaplarımızı tartışırız 😍. Hayalime inanmak ne kadar güzel bunu tarif bile edemem :). Mayısım ne güzel anlatmışsın yeminle kıskandım Fulsen'i :) ❤❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Çok kıskandım Zehram İnşallah senin hayallerin gerçekleşir biz İki Tosbiğğğ Geliriz ziyaretine Tabi Aytülle Ne zaman geliriz Ne oluyoruz kaç sene sonra yanına ulaşırız Kafam karıştı valla bak şimdi :))) hahahhahahahhaha Aytül çok hızlı bilirsin aşırı hemde hahahahhahaha

      Sil
  8. Kitap ilgimi çekti, ilk defa duydum aslında yazarı da kitabı da...
    Tanıtım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garson ve Mutlunun yazarı İlk onu okuyun onuda tanıttım Seversiniz çok iyidir :) Yorum için teşekkür ederim....

      Sil
  9. Kitabı çok güzel tanıtmışsın ama ben ilk kez diz üstü edebiyatı diye bir kavram duydum. Çok cahilim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diz üstü Edebiyatı Şu şekilde Sosyal medya aracılığla yazılar yazan kişilerinin Kitaplaşmış Hali Fulsen mesela onunda Sosyal medya ile tanınmış Sonrası için kitap yazılması teklif edilmiştir. Cahillikle alakası yok Estağfurullah Hiç öyle düşünme Kişilerin yazılarının kitap haline gelen bir oluşum Biraz daha Dil ve yazı olarak daha Yalın sokaktan gibi gibi :) Sayın özer :)

      Sil
  10. Bir zamanlar Datça da yaşamak gibi bir hayalim vardı. Nasıl tükettim bu hayali bilmiyorum...
    Kitaptan alintiladigin bölümde Fulsen Turker'e hak verdim. Istanbul'un hızına saatler yetmiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten İroni yapıyor. Haftanın 9 güne çıkmasını talep eden bir İstanbul Düşünsene tespitin güzelliğini ve çok kıvrak bir zekaya sahip :) Aynen Fulsene katılıyorum İstanbul Talepleri hiç bitmiyor Maalesef... Tüketme bence,de Datça hayallerini Ve bu yaz olmadı git Küçük bir kaçamak olabilir ailenle :)

      Sil
  11. Evet İlkay ama bir bakıma aslında kafa dağıtırken kendini sorgulama kısmı,da güzel Ama ilk tavsiyem hiç okumadıysan Garson ve Mutlu okumalısın..

    YanıtlaSil
  12. Ilginç bir kitaba benziyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç değil aslında Hayattan senden benden hepimizin içinden biri :)

      Sil

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz