1 Mayıs 2016 Pazar

Sinemalarda Bu Ay / Orman Çocuğu

Sinemaya gitmeyi severim fırsat buldukça da gitmeye çalışırım. Belki bazılarınız çocukça bulacak ama özellikle animasyonları çok severim. Neyse konuya girelim. Bu gece Walt Disney yapımı Orman çocuğu isimli filme gittim.


İlk izlenimim film gayet başarılıydı. Ama değişik bir tarzı vardı normal bir film deseniz değil animasyon deseniz oda değil ikisinin arasında bir tür olmuş.


Film 3D yani boyutlu o şekilde seyretmenizi tavsiye ederim. Çünkü film başlar başlamaz kendinizi gerçekten bir ormanın içinde hissediyorsunuz. 2D izlerseniz aynı tadı alamayabilirsiniz.


Filmin konusu gelirsem Mowgli (Neel Sethi),bebekken geldigi ormanda kurtlar tarafından büyütülmüş akıl hocası Bagheera'nın siyah panterle ve kurtlarla ormanda yaşamaktadır. Mowgli bir kurt gibi büyür ve kendini bir kurt gibi hisseder.

Ama insani yönleri zamanla ağır basar ve bazı aletler yapıp onları kullanmaya başlar. Kurtlar ve panter bunu ona yasaklarlar. 


Daha sonra filmin kötü karakteri olan Bengal kaplanı Shere Khan (orijinal seslendirme Idris Elba) ortaya çıkar ve bu insan çocuğu öldürmek ister. Hikaye,nin neden niçinlerini anlatamıyorum. Spoiler girmesin. Çocuk oyuncunun performansı inanılmazdı. Tek kişilik görsel bir şölen havasındaydı. Film boyunca performansı hiç düşmedi. Şu gelmesin aklınıza çocuk filmidir ben sıkılırım bayar bizi demeyin. Girdiğimiz sinema salonunda çocuklar kadar azımsanmayacak kadar yetişkin vardı. 

Film de bir de dikkatimi çeken şey aslında filmde kaplan kötü karakter olsa da perde arkasında esas kötü karakter insanlar. İlginç ve düşündürücü. 


Sonuç ne olursa olsun film hem çocuklar hemde yetişkinler için kesinlikle eğlenceli bir 2 saat vaad ediyor. İzleyin derim ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz