1 Nisan 2015 Çarşamba

Kitap Tanıtımı /Ahmet Ümit Beyoğlu´nun En Güzel Abisi

       
Tarlabaşı´nın arka sokaklarında bulunan bir erkek cesedi.öldürülmüş erkeklerin en yakışıklısı,belki ,de en kötüsü.Karanlık sırların ortaya çıkardığı utanç verici bir gerçek. Gururlarının kurbanı olmuş erkekler,onların hayatlarını yaşamak zorunda olan kadınlar.Bu cinayetler yatağında,bu kötülükler bahçesinde, bu insan eti satılan can pazarında masumiyetini korumaya çalışan bir adam.Bir zamanlar İstanbul,un en gözde yeri olan Beyoğlu´nun hazin hikayesi. 

Nereye gittiğini bilmeden yürüyor, nefret tarafından kuşatılmış olarak. Kıskançlık denen o canavar, çelikten pençesine almış yüreğini, habire sıkıyor. "Kadınlar," diyor bir ses zihninin derinliklerinden... "Kadınlar, onlarla oynayamazsın... Oynadığını zannedersin ama bir de bakmışsın, asıl oyuncak sen olmuşsun." Hayatına giren kadınların yüzleri beliriyor sokağın zemininde. Birer birer düşüyor görüntüleri ayaklarının dibine. Hepsinin boynu bükük, hepsinin gözlerinde keder. Hepsi üzgün... Aldırmıyor, bir su birikinti siymiş gibi basıp geçiyor üzerilerinden ama yeniden düşüyor görüntüler zemine. "Kadınlar," diyor o ses yine, "Kadınlardan asla kurtulamazsın, hayaletleri hayatın boyunca seni takip eder.


Beyoğlu Tarlabaşı’nın değişen yüzünü aktardığı romanda işlenen bir cinayet sonrası ortaya çıkan gerçeklerin karanlık yüzü anlatılıyor. Kahramanlarımız Baş komiser Nevzat ve yardımcısı Aliyle cinayeti çözebilecekler miydi? Mafya mıydı ? Yan kesiciler miydi ? Kara Nizamın parmağımı vardı ? Akıcı yazısıyla sürükleyici temposuyla bir solukta sayfalarca okuyabileceğiniz bir hikayeye sahiptir.Ahmet Ümit in tüm kitapları kendimde mevcuttur.Polisiye tarzında seviyorsanız muhakkak okumanızı tavsiye ederim yeni maceralarda görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz