4 Nisan 2015 Cumartesi

Mayis Yağmuru´nun Kalpağı Olursa

(Türkçe: kalpak < Eski Türkçe), ters döndürülmüş kesik koni şeklinde, genellikle kürk, kumaş veya deriden imal edilen bir başlık türüdür. Genellikle Türkiye'de, Kafkasya'da, İran'da, Rusya'da ve Orta Asya ülkelerinde kullanılır. Tarihsel olarak çeşitli Türk topluluklarında yaygın olarak kullanılmıştır.Günümüzde Özbekistan sınırları içinde yaşayan Karakalpaklar da adlarını kalpak sözcüğünden almıştır.....


Soğuk havalarda çok fazla başımı örtmediğim,den sonra da başım başım diye dert yandığım için benim sevgili bir çare olarak minik bir hediye ile karşıma çıktı.kutusu ayrı güzel, Kendisi ayrı açıp baktığımda dokusu yumuşak bir kalpak çıktı. Nisan ayı gelmiş olmasına karşın yine ara ara soğuk olan bu günlerde hava durumuna baktığımda bu haftanın soğukluğundan yararlanıp deneme fırsatı bulmuş oldum. İnanılmaz sıcak tutmakta kullanışlı boynunuzu, kulaklarınızı oldukça muhafazalı korumakta ben tavsiye ederim mutlaka alın kullanın.Yeni maceralarda görüşmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz