4 Temmuz 2015 Cumartesi

Stephen Kıng / Kara Kule Serisi

Merhabalar..!
. Bu gün size uzun süredir okuduğum en sonunda bitirmeye vakıf olduğum bir kitap serisini tanıtacağım. Bitirmem baya bir zamanımı aldı yaklaşık bir buçuk sene çünkü seri 7 kitaptan oluşuyor ve toplamda yaklaşık 4200 sayfa. Serinin ismi Kara Kule yazarı Stephen King.

 Stephen King'i eğer birazda olsa kitap tutkunuz varsa bilirsiniz. Bir sürü kitabı filme de çekilmiştir. Örnek vermek gerekirse Hayvan Mezarlığı, Yüzyılın Fırtınası ve 'O' gibi. Yazarın tarzı genelde korku, gerilim üzerinedir. Fakat bu eserinde tarzını baya bir değiştirmiş. Yine korku ve gerilim ögelerini bol bol kullanmış. Ama tarz olarak kitaplar biraz daha bilim kurgu ağırlıklı. 

  Ben genel olarak bilim kurgu tarzını severim. Bu eseri de bu amaçla okudum diyebilirim. Ama okudukça kitabın sadece bilim kurgu veya gerilim ögelerini içermediğini ayrıca macera, aşk, umut gibi bir çok insani ögeyi bir arada verdiğini görmek beni daha da mutlu etti. Size ilk önce 7 cildin sırasıyla isimlerini verip sonrada kısa özet kısmına geçeceğim.

I Silahşor
II Üç'ün Çekilişi
III Çorak Topraklar
IV Büyücü ve Cam Küre
V Calla'nın Kurtları
VI Susannah'ın Şarkısı
VII Kule

İlk kitap olan Silahşor yani Roland Deschain'in gizemli siyahlı adamı takip etmesiyle kitap başlar. İşin ilginç kısmı olayların bizim bildiğimiz dünyada geçmemesi. Roland'ın yaşadığı dünya değişmiş düzen çökmüş. Eski modern teknoloji yerini bizim deyimimizle orta çağa bırakmış. Dünya veya belkide diğer dünyalar için hala umut var Kara Kule. Eğer silahşor Kara kuleyi bulabilirse belkide her şeyi düzeltebilecek. Ama her şey sırayla önce siyahlı adamı yakalaması lazım....

2. kitap Üç'ün çekilişi İlk kitapta Batı denizinin kıyısına ulaşan Roland burada bizim dünyamıza açılan 3 adet kapı bulur. Bu kapılar değişik zamanlarda New York kentine açılmaktadır. Roland bu kapılardan geçerek kendi dünyasına 3 kişiyi çekmeli ve bu 3 kişi onun kara kuleyi bulmasında yardımcı olacaktır.Yazının devamı yarın....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz