17 Nisan 2015 Cuma

Kitap Tanıtımı / Küçük Prens &Antoine de Saint-Exupery

Merhabalar;
Antoine de Saint-Exupéry (29 Haziran 1900, Lyon - 31 Temmuz 1944), Fransız pilot, yazar ve şairdir. Özellikle "Küçük Prens" (Le Petit Prince) isimli eseriyle ünlenmiştir.İsviçre'de öğrenim gördü. 1921 yılında Fransız Hava Kuvvetleri'ne katıldı; daha sonra ordudan ayrıldı hava postacılığı yaptı. İlk kitabı 1928'de yayımlandı: "Güney Postası" (Courrier-Sud). İkinci kitabı: "Gece Uçuşu" (Voil de Nuit).
1939 yılında yakın dostu Andre Gide'in ısrarı ile bir pilotun gözünden yazdığı"İnsanların Dünyası" (Terre des Hommes) Fransız Akademisi Roman Büyük Ödülü'nü kazandı. 1943 yılında ünlü romanı "Küçük Prens" (Le Petit Prince) yayımlandı. Aynı yıl II. Dünya Savaşı sırasında tekrar ordu için uçmaya başlayan yazar 1944 yılında vurulmuş ve büyük bir kaza geçirmiştir. Uçağı ve cesedi bulunamamıştır. Tamamlanmamış olan, politikaya ve diğer ideallerine yer verdiği kitabı "Çölün Bilgeliği" (La Citadelle) 1948'de yayımlanmıştır. Yeni yapılan Lyon Havaalanına onun adı verilmiştir...



Küçük Prens Antoine de Saint-Exupery eseriyle Cemal Süreya & Tomris Uyarın çevirisiyle dünya genelinde 140 milyon kopya satan Küçük Prens her kesime hitap etmektedir.Sarışın sevimli bir çocuğun kendi gezegeninden birazda çiçeğin den uzaklaşmak isteyip, başka gezegenlerdeki gezilerini ,izlenimlerini anlatmasıyla başlar. Her gezegende farklı kişilerle tanışıp kibir, otorite tutkusu,kendini beğenmişlik,her şeyi satın alabilirim diyen bir iş adamını,gün içersin de işinden başka hiç bir şey düşünmeyen ve sürekli yakınan fenerci, sürekli içen bir ayyaş la karşılaşır ve her gezegenin sonunda küçük prensin ağzından şu cümleler çıkar şu büyükler kesinlikle çok ama çok tuhaf insanlar der.Ve bununla beraber hikayeler devam eder. Her hikayeden bir hayat dersi çıkarabileceğimiz.Toplumda sık sık karşılaştığımız olayların derlemesi olarak düşündüm. Seneler geçse bile tekrar elimize aldığımızda rahatlıkla okunacak okutturulacak bir kitaptır tavsiye ederim.
                                                                                                        Kaynak





















A

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen saygı çerçevesi içerisinde yorumları yapalım.Sosyal hesaplarınızı ve linklerini paylaşmayınız.Hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum. :)

Related Posts with Thumbnails
Tasarım : Merve Canbaz